Uit NEVB Online
Ga naar: navigatie, zoeken
Website banner.png

Welkom bij de NEVB Online!

Enkele muisklikken geven u toegang tot de rijkdom aan kennis die onderzoekers vanaf de jaren 1970 hebben verzameld en gebundeld in twee lijvige encyclopedieën van de Vlaamse beweging. Omdat de (Nieuwe) Encyclopedie van de Vlaamse Beweging ook vandaag nog een onmisbaar werkinstrument is, stelt het ADVN | archief voor nationale bewegingen de Encyclopedie vanaf nu digitaal beschikbaar voor alle geïnteresseerden in de geschiedenis van de Vlaamse Beweging.

De online publicatie van de NEVB is de eerste stap in de ontwikkeling van een volledig geüpdatete encyclopedie. Na meer dan twintig jaar wordt het hoog tijd om de teksten in een toegankelijke en aantrekkelijke databank te gieten en de aangeboden informatie te onderwerpen aan een inhoudelijke actualisering.

Om dit ambitieuze project te doen slagen hebben we uw hulp nodig.

We roepen alle gebruikers van de Encyclopedie op om hun expertise met ons te delen. Feitelijke onjuistheden of lacunes in specifieke lemma’s kunt u signaleren via e-mail of via de optie 'Correcties of aanvullingen?' op de NEVB Online.

Zo garanderen we samen de kwaliteit van dit onmisbare werkinstrument en zorgen we ervoor dat deze online encyclopedie als een perpetueel work in progress steeds de vinger aan de pols kan houden van nieuwe ontwikkelingen in de samenleving.


Met dank aan:
Lannoo logo.png